Начин на приготвяне
Почистваме зелето от повехналите листа и отстраняваме кочана. Слагаме да се вари за няколко минути в подсолена и подкислена с малко оцет вода. Изваждаме от водата и когато се охлади, отделяме листата.
Почистваме лука и нарязваме на ситно. Слагаме да се задушава в олиото до омекване. Прибавяме червения пипер, овчето месо, измития ориз, черен пипер на вкус и нарязан ситно пресен магданоз. Посоляваме на вкус.
Завиваме сместа в зелевите листа на сарми. Намазваме огнеупорен съд с мазнина, подреждаме зелевите сарми и отгоре покриваме с настъргани домати.
Поливаме струйка олио и наливаме вода. Слагаме капак на тавичката и поставяме във фурна. Включваме на 180-200 градуса и печем до готовност.