Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с прясно зеле и овче месо

Сарми с прясно зеле и овче месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сарми с прясно зеле и овче месо1 / 2
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средна прясна зелка
  • овче месо - 600 г смляно на кайма
  • лук - 1 бр
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • магданоз
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето от повехналите листа и отстраняваме кочана. Слагаме да се вари за няколко минути в подсолена и подкислена с малко оцет вода. Изваждаме от водата и когато се охлади, отделяме листата.

Почистваме лука и нарязваме на ситно. Слагаме да се задушава в олиото до омекване. Прибавяме червения пипер, овчето месо, измития ориз, черен пипер на вкус и нарязан ситно пресен магданоз. Посоляваме на вкус.

Завиваме сместа в зелевите листа на сарми. Намазваме огнеупорен съд с мазнина, подреждаме зелевите сарми и отгоре покриваме с настъргани домати.

Поливаме струйка олио и наливаме вода. Слагаме капак на тавичката и поставяме във фурна. Включваме на 180-200 градуса и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: