Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с изварено-кокосови топчета

Шоколадов сладкиш с изварено-кокосови топчета

Шоколадов сладкиш с изварено-кокосови топчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • За кексовата смес
  • шоколад - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 60 г
  • брашно - 30 г
  • нишесте - 25 г натурално
  • какао - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за изварените топки
  • извара - 250 г безсолна
  • яйца - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • нишесте - 40 г натурално
  • захар - 50 г
  • за шоколадовата глазура
  • шоколад - 100 г млечен
  • краве - 20 г масло
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят изварените топки - смесват се изварата, кокосовите стърготини, яйцата, разбити със захарта, и нишестето, от получената смес с влажни ръце се оформят топчета, които се разпределят по дъното на форма, застлана с хартия за печене.

Приготвя се кексовата смес: разделят се жълтъците от белтъците и жълтъците се разбиват с половината от захарта, добавят се разтопения на водна баня шоколад, брашното, бакпулвера, нишестето, разбърква се с шпатула, добавят се белтъците, разбити на твърд сняг заедно с останалата захар.

Кексовата смес се разпределя върху изварените топчета и се слага да се пече, когато е готов, сладкишът се оставя леко да се охлади.

Приготвя се шоколадовата глазура, като се сложат натрошеният на парчета шоколад, маслото и пресятото какао да се разтопят на водна баня, бърка се до получаването на гладка глазура.

Охладеният сладкиш се залива с нея и се украсява по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: