Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с вкусен сос и магданоз

Пиле с вкусен сос и магданоз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле с вкусен сос и магданоз1 / 2
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 2 - 3 бр. пресни
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и нарязваме на порции. Изпържваме леко в олиото. Изваждаме от мазнината и оставяме в похлупен съд на топло.

В същата мазнина, в която сме запържили пилешкото месо, задушаваме нарязан дребно лук и целината до омекване.

Прибавяме брашното, разбъркваме и наливаме топла вода - 2 чаени чаши. Ръсваме сол и черен пипер на вкус, прибавяме запърженото месо и варим ястието на тих огън до готовност.

Няколко минути преди да снемем от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз. Когато е готово ястието, подправяме с разбити яйца и кисело мляко.

При необходимост може да доливаме малко топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: