Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пиле с ориз и магданоз по селски

Пиле с ориз и магданоз по селски

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пиле с ориз и магданоз по селски
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Класическа гозбичка, с която направо ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г (по избор)
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 2 ч.ч.
  • домати - 1/2 буркан
  • сол
  • шарена сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд запържваме ситно нарязаните лук, морков и чушка.

Добавяме ориза, като запържваме докато стане т.н. „стъклен“. След това заливаме с доматите от буркан, добавяме ситно нарязания магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер.

Задържаме на среден огън за 5-6 минути и прибавяме почистеното и нарязано пилешко, като го поръсваме с шарена сол.

Доливаме 2 ч.ч. вода и прехвърляме във фурна, като печем ориза на 180 градуса до готовност (около час).

Пилето с ориз и магданоз по селски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Супер Гозбичка!!!
29.04.2020 20:11
1