Домашно крема сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
Домашно крема сирене
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"След като разбрахме как се бие масло, Баба ни показа и тайната на истинското домашно приготвено крема сирене. Разберете я и вие тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Оставете малко да изстине, като си топнете кутрето, да може да го задържите около 15 секунди.

Разбъркайте киселото мляко с маята и солта. Прибавете към прясното мляко и разбъркайте добре. Покрийте с одеяло или няколко пласта кърпи.

Оставете да престои около 7 часа. Изсипете го в тензух и го оставете да се изцежда около 12 часа (може да ви отнеме и по-малко време.)

Адаптирано от Щъркелово гнездо.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: