Домашно крема сирене

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
11/07/2016
"След като разбрахме как се бие масло, Баба ни показа и тайната на истинското домашно приготвено крема сирене. Разберете я и вие тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 067
  • Преглеждания за месеца868
  • Преглеждания за седмицата204
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Оставете малко да изстине, като си топнете кутрето, да може да го задържите около 15 секунди.

Разбъркайте киселото мляко с маята и солта. Прибавете към прясното мляко и разбъркайте добре. Покрийте с одеяло или няколко пласта кърпи.

Оставете да престои около 7 часа. Изсипете го в тензух и го оставете да се изцежда около 12 часа (може да ви отнеме и по-малко време.)

Адаптирано от Щъркелово гнездо.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
jojolinda
jojolinda
31.07.2016 01:32
Сега е много горещо ако го оставим навън да се отцежда нямали да се развали?
3
0
Добринка Петкова
Аз го оставих да се отцежда през ноща и нямаше проблем.Но ако се притесняш,може да се сложи в хладилника да се отцеди.
3
0