Домашно крема сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Домашно крема сирене
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"След като разбрахме как се бие масло, Баба ни показа и тайната на истинското домашно приготвено крема сирене. Разберете я и вие тук"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 л
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 15 капки, за сирене
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Оставете малко да изстине, като си топнете кутрето, да може да го задържите около 15 секунди.

Разбъркайте киселото мляко с маята и солта. Прибавете към прясното мляко и разбъркайте добре. Покрийте с одеяло или няколко пласта кърпи.

Оставете да престои около 7 часа. Изсипете го в тензух и го оставете да се изцежда около 12 часа (може да ви отнеме и по-малко време.)

Адаптирано от Щъркелово гнездо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Когато се прави сирене млякото не се сварява а само се затопля.
04.09.2023 10:13
Потребител#174490
Потребител#174490
Сега е много горещо ако го оставим навън да се отцежда нямали да се развали?
31.07.2016 01:32
4
1
Покажи всички подкоментари