Сарми с кайма и бекон на фурна

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
11/07/2016
"Вярваме, че няма да ни откажете една порция сарми с кайма и бекон на фурна, нищо че е лято е все залагате на по-леките ястия и манджи "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 850
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко мазнина задушете бекона, лука и моркова (нарязани на дребно). Към тях прибавете каймата и разбъркайте, докато стане на трохи. Прибавете ориза, подправките и сипете малко вода. След 4-5 минути свалете от котлона.

Отделете зелевите листа от кочана. Вземете зелев лист и сложете по 1 с.л. от сместа. Загърнете добре и наредете сармите в тавичка.

Сипете вода и покрийте тавата с фолио. Печете ястието около 1час на 200 градуса.

Свалете фолиото, поръсете сармите с червен пипер и допечете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирена
Ирена
12.07.2016 09:32
Сосче нещо?
1
0
Добринка Петкова
Понякога правя млечен сос от яйца,кисело мляко и брашно,но този път ги сервирах само с кисело мляко.
0
0