Пай с праскови

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
12/07/2016
"Вложете само малко старание в пригогвянето на този пай с праскови и усилията ви ще бъдат възнаградени стократно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 317
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа. Брашното, солта и захарта се пресяват и се смесват в друга купа. Прибавяте маслото на парчета, като с ръка го замесвате с брашното, докато станат трохи.

Постепенно прибавяте и разбитите яйца и месите, докато се получи гладко тесто. Сложете го в плик или фолио за поне 1 час в хладилник.

През това време обелете и нарежете прасковите и ги разбъркайте с всички останали компоненти за плънката.

От тестото правите 2 сравнително равни по големина топки. Едната разточвате с формата на тавата, в която ще печете пая. Намаслявате формата и пренасяте в нея първия тестен кръг, така че той да покрие дъното, стените и да излиза още поне 1 см отгоре. Сложете прасковената смес върху тестото.

Останалата част от тестото разточете на по-тънко и от го направете на лентички, които да подредите като решетка отгоре върху плънката. Сложете още малко захар отгоре и изпечете пая на 180 градуса за 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар