Начин на приготвяне
Разтворете маята в млякото заедно със захарта. Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете маята.
Добавете леко разбитите яйца, сметаната, олиото и солта.
Замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Преди това обелете и нарежете прасковите на кубчета. Карамелизирайте захарта с бучка масло и малко вода.
Добавете прасковите и след няколко минути свалете от котлона. Прибавете орехите и разбъркайте добре. Оставете да се охлади.
Разточете тесто на кръгла кора. Нарежете я на триъгълници.
В широката част на всеки триъгълник сложете по една лъжичка от плънката. Завийте на кифлички и ги подредете в намаслена тавичка.
Оставете да втасат, намажете ги с разбито яйце с малко прясно мляко. Печете на 200 градуса около 20-25 минути.
Кифличките с карамелизирани праскови са готови.
Коментари
Разрешавам си да добавя снимка към твоите прекрасни кифли. Днес успях да ги спретна, спазих си точно рецептата, както и плънката от карамелизирани праскови. Успях и да ги опитам, чудесни са!!!
Благодаря за споделеното! Поздрав!