Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с карамелизирани праскови

Кифлички с карамелизирани праскови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кифлички с карамелизирани праскови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
14
"Само бабините кифлички могат да излъчват такава топлота и усещане за уют...Пък колко са вкусни - то си личи Да ни е сладко!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 600 г
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за плънката
  • праскови - 3 - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в млякото заедно със захарта. Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете маята.

Добавете леко разбитите яйца, сметаната, олиото и солта.

Замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Преди това обелете и нарежете прасковите на кубчета. Карамелизирайте захарта с бучка масло и малко вода.

Добавете прасковите и след няколко минути свалете от котлона. Прибавете орехите и разбъркайте добре. Оставете да се охлади.

Разточете тесто на кръгла кора. Нарежете я на триъгълници.

В широката част на всеки триъгълник сложете по една лъжичка от плънката. Завийте на кифлички и ги подредете в намаслена тавичка.

Оставете да втасат, намажете ги с разбито яйце с малко прясно мляко. Печете на 200 градуса около 20-25 минути.

Кифличките с карамелизирани праскови са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добринке, здравей!
Разрешавам си да добавя снимка към твоите прекрасни кифли. Днес успях да ги спретна, спазих си точно рецептата, както и плънката от карамелизирани праскови. Успях и да ги опитам, чудесни са!!!
Благодаря за споделеното! Поздрав!
17.07.2016 20:37
1
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Това са най-добрите кифлички с плодова плънка, които съм срещала до момента. 6+. Благодаря за рецептата!
12.07.2016 22:19