Кайсии с ориз

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
12/07/2016
"Приятен и непретенциозен десерт, чиято рецепта с удоволствие ще споделяте с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво ориза с няколко води. Слагаме в тенджера, наливаме 3-4 чаени чаши вода и оставяме да се вари.

Измиваме кайсиите и срязваме на половинки. Махаме костилките.

В отделен съд слагаме почистените кайсии, заливаме с вода - приблизително 2-3 чаени чаши, ръсваме 2-3 супени лъжици кристална захар и сваряваме.

Изваждаме сварените кайсии от водата и махаме люспите им. Водата от варене на кайсиите запазваме. През това време оризът трябва да е вече сварен и поел водата.

Наливаме 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша вода от варене на кайсиите и 5-6 супени лъжици захар. Ръсваме едно пакетче ванилия и няколко капки сладкарска есенция ром.

Варим с разбъркване ориза, докато се сгъсти, и прибавяме сварените пасирани кайсии.

Още топъл, десерта насипваме в купички. Поднасяме десертите украсени с половин кайсийка и листенца мента .

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariana
Mariana
13.07.2016 09:02
Страхотна идея, веднага си я записвам :)
1
0
Илияна Димова
Благодаря
0
0