Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със спанак и сирене

Баница със спанак и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Една прекрасна баница от традиционната българска кухня. Няма въобще да ви убеждаваме колко е вкусна, който е опитвал знае"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • спанак - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 250 - 300 г краве
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче разтопено
  • прясно мляко - 200 мл или вода
  • сусам - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака.

Загрейте олиото в тенджера и попарете в него спанака за 2 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко.

Към спанака добавете предварително разбитите 3 яйца и натрошеното сирене. Объркайте добре. Намаслете тавата, в която ще печете баницата. Вземете кора, прегънете я на две намажете я леко с разтопеното масло и разпределете от плънката.

Завийте я на руло и сложете по края в тавата, като останалите така приготвени кори редите в кръг в тавата- отвън към центъра. Разбийте 4-тото яйце с 200 мл вода или прясно мляко и залейте баницата.

По желание поръсете с малко сусам. Сложете да се изпече в предварително загряна фурна на умерена температура до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
59
47
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин
Марин
Рецептата е уникалта,много лесна и бърза.
20.04.2018 17:20
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Баницата със спанак е класика в жанра! Две мнения няма!
14.05.2017 12:45