Начин на приготвяне
Сварете пастата по начина, по който е описан на опаковката, като внимавате да не стане прекалено мека. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера.
Задушете нарязаните лук, чесън и моркови за около 5-6 минути или докато променят цвета си. След това добавете каймата и разбърквайте.
Ако някъде се образуват бучици, се опитайте да ги разрушите с бъркане. Налейте телешкия бульон. Добавете виното, доматите, подправките.
Оставете всичко да ври на слаб огън, докато всички компоненти се сварят добре и сосът се сгъсти достатъчно. При нужда овкусете още. Разпределете сварената паста в чиния и полейте с получения сос.
Поръсете с настърган пармезан и поднесете. По желание украсете с пресен босилек.