Начин на приготвяне
Начупвам бисквитите или ги смилам в блендера. Оставям маслото на стайна температура и размачквам с бисквитите. Ако ви се получи сухо, можете да добавите лъжица-две прясно мляко. Изсипвате сместа във форма с падащо дъно (от големите) и натискаме равномерно, за да се получи блат. Слагате формата в хладилника да стегне.
Измивате прасковите и ги нарязвате на парченца. Слагате ги в подходящ съд, заливате ги със захар, добавяте 50 мл вода и ги слагате да кипнат. Оставяте ги да поомекнат и ги махате да се охладят.
Разбърквате сметаната и крема сиренето с пудрата захар и ванилията и добавяте прасковите, нарязани на ситно. Оставете си няколко резенчета за украса.
Изсипвате сместа върху бисквитения блат и слагате във фризера да стегне. Като спре да се клати, нареждате плодчетата отгоре и заливате с останалия сос, в който слагате желатина. Задължително изчакайте да стегне, преди да изсипете соса, защото аз не го направих и желатинът ми попи до бисквитите :)
Става разкошотия! Приятен апетит!
П.П. Съжалявам, че не успях да снимам в разрез, но едва успях да я удържа да снимам и това. Ометоха я за 10 мин. :))
Коментари