Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Лесен чийзкейк с праскови без печене

Лесен чийзкейк с праскови без печене

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Лесен чийзкейк с праскови без печене
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 4
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Има нещо пленително в този лесен чийзкейк с праскови, толкова пленително, че не сме склонни за го разделим с никого"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 2 п. меки
  • масло - 80 г
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 к. от 400 мг
  • крема сирене - 3 пакетчета
  • пудра захар - на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • праскови - 10 бр.
  • вода - 50 мл
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупвам бисквитите или ги смилам в блендера. Оставям маслото на стайна температура и размачквам с бисквитите. Ако ви се получи сухо, можете да добавите лъжица-две прясно мляко. Изсипвате сместа във форма с падащо дъно (от големите) и натискаме равномерно, за да се получи блат. Слагате формата в хладилника да стегне.

Измивате прасковите и ги нарязвате на парченца. Слагате ги в подходящ съд, заливате ги със захар, добавяте 50 мл вода и ги слагате да кипнат. Оставяте ги да поомекнат и ги махате да се охладят.

Разбърквате сметаната и крема сиренето с пудрата захар и ванилията и добавяте прасковите, нарязани на ситно. Оставете си няколко резенчета за украса.

Изсипвате сместа върху бисквитения блат и слагате във фризера да стегне. Като спре да се клати, нареждате плодчетата отгоре и заливате с останалия сос, в който слагате желатина. Задължително изчакайте да стегне, преди да изсипете соса, защото аз не го направих и желатинът ми попи до бисквитите :)

Става разкошотия! Приятен апетит!

П.П. Съжалявам, че не успях да снимам в разрез, но едва успях да я удържа да снимам и това. Ометоха я за 10 мин. :))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Е едно парченце ли не остана за мен? :(
14.07.2016 09:42
1
Покажи всички подкоментари