Начин на приготвяне
В дълбока купа разбъркваме хубаво яйцето и солта, след това прибавяме млякото, содата и копъра и отново хубаво разбъркваме. След като сме разбъркали, прибавяме постепенно брашно и разбъркваме до получаването на гъста смес (малко по-гъста от тази за кекс), прибавяме и сиренето ( натрошаваме го), разбъркваме внимателно и е готово за пържене.
В тиган загряваме олиото и след това с лъжица загребваме от сместа и внимателно сипваме в олиото (за да не залепва сместа по лъжицата, преди всяко загребване я потапяме в олиото в тигана).
След като бухтичките са се изпържили от едната страна, ги обръщаме от другата (повечето сами се преобръщат), а щом са готови, ги изваждаме върху кухненска хартия.
Забележка: Ако искате бухтичките да не са толкова мазни, може да добавите към сместа (преди брашното) 1 ч.л. ракия или друг алкохол.