Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лесен сладкиш с ябълки и бисквити

Лесен сладкиш с ябълки и бисквити

редакция:
Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Нали знаете, че късно вечер не бива да ядете сладкиши с ябълки и бисквити, колкото и неустоими да са те?"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • бисквити - 1 опаковка (220 г), Житен дар
  • орехи - 150 г
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тавичка 20х30 см. Наредете бисквитите една до друга. Поръсете ги с настърганите ябълки, едро смлените орехи, захарта и канелата.

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и бакпулвера. Изсипете върху ябълковата плънка. Поръсете с орехи и печете на 180 градуса за около 30-35 минути.

Извадете ябълковия сладкиш с бисквити от фурната и го поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
540
43
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сладкишът е страхотен. Вкусът от моето детство. Бях го забравила.
16.10.2024 02:42
Анонимен
Анонимен
Рецептата е много точна,сладкиша ми се получи идеален. Благодаря сърдечно!!!
Единствената промяна е,че нарязах ябълките на тънки филийки.
09.08.2024 01:19
Анонимен
Анонимен
Направих всичко напълно според рецептата и в същата тавичка. Резултата е страхотен. Това е просто светкавичен сладкиш (още повече, че " настъргах" ябълките в чопъра) :) Благодаря ви!
08.11.2021 11:26
1
Monika Stoyanova
Monika Stoyanova
Правя го от години, но не настъргвам ябълките, а режа ябълките на две и след това на тънки филийки.
Не запичат предварително ябълките, а пека заедно със заливката наведнъж.
Отгоре слагам и други плодове (праскови,банан)на малки купченца и става още по вкусен
19.09.2018 16:06
15
Васил
Васил
Звучи ми много вкусно,ще пробвам!
11.09.2018 19:47
1
1
Яница Николова
Яница Николова
Чудесен сладкиш!
23.07.2018 23:31
1
1
Потребител#192406
Потребител#192406
Страхотна идея за сладкиш, пробвах с различни плодове и ядки.
29.07.2017 16:50
6
3
Потребител#191870
Потребител#191870
Здравейте,

Първо бих искал да отбележа, че идеята за сладкиша е много добра. Има обаче съществено несъответствие между видеото и неговото описание. В описанието се казва, че се слагат 4 ябълки, докато във видеотоо не изглеждат като четири. Аз все пак се доверих на написаното (защото видеото върви много бързо и помислих, че не съм видял нещо). В резултат на това обелих и нарязах на кубчета 4 нормални по размер ябълки .... и те не можаха да се съберът в тавичката (а тя е същата по размер като във видеото). Сложих само 3. След 35 мин. печене ябълките в сладкиша хрупаха, а заливката едва го покри отгоре. Беше и малко сух, т.к. ябълките не бяха пуснали целия си сок. Изводът ми е, че ако наистина се слагат 4 ябълки, то сладкишът трябва да се пече поне 40 мин. с ябълките най-отгоре (без заливката) и още поне 40 мин. допълнително със заливката. Освено това заливката трябва да е двойно количество. Така поне смятам да го направя следващия път.
Моля да коригирате или видеото или описанието му, за да не се подвеждат и други хора. Странно, че никой не е обърнал внимание на това досега. Явно е станало като в приказката за новите дрехи на царя, в която само аз, като малкото момченце, казвам че царят е гол.

Поздрави,
Александър Александров
21.05.2017 11:08
24
6
1
Покажи всички подкоментари
Теменужка Цонева
Теменужка Цонева
Пухкав, сочен, ароматен.., просто великолепен! Всички вкъщи го харесаха. Използвах бисквити "Роден край" с мляко и намалих малко маслото /100 г/, като само омекнало го размазах по тавата.
27.01.2017 20:14
16
2
Елица
Елица
Стана разкошен, като от едно време.
27.01.2017 10:46
9
2
Polina Zlatkova
Polina Zlatkova
Направен и изяден!Добавих стафиди и сложих по-малко масло.
26.01.2017 17:04
9
2
monika i argir
monika i argir
brawo prewazhoden e
22.01.2017 18:29
2
2
Dayana Daud
Dayana Daud
Сигурно аз правя нещо нередно, но тестото отгоре ми се получи прекалено гъсто. Не се разлива като на клипа и стана много сух и вдлетен. Само яйца и брашно не е ли малко?
19.01.2017 12:57
5
3
2
Покажи всички подкоментари
Вальо
Вальо
Изглежда много добре ! Поздравления !
Ще го направя непременно .
12.01.2017 13:19
1
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Мнооого вкусен! :) Благодаря за хубавата рецепта!
08.01.2017 15:54
2
Виктория
Виктория
Стана перфектен! Много се хареса от всички! Със сигурност ще го правя и за напред!
08.01.2017 15:51
2
5
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
стана уникален! Лесен, вкусен... Рецепта без грешка
07.01.2017 17:03
1
Латинка
Латинка
Уникален е!Много лесно и бързо се приготвя и всички за доволни :)
03.01.2017 16:48
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
Този сладкиш е великолепен и много любим на семейството ми !
09.12.2016 19:49
2
Gergana Tosheva
Gergana Tosheva
Това се превърна в най-предпочитания сладкиш у дома. За един месец го правих поне пет пъти, утре пак. Благодаря Ви !
27.11.2016 23:39