Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта с миксер или тел. Добавяме олиото, кисело мляко с разбита в него сода. Накрая се добавя и брашното. Разбърква се добре на гладка смес. Отделя се 4 с.л. от сместа и в нея се разбърква какаото.
Във форма за кекс сипваме захарта, слагаме на котлона да се карамелизира, добавя се маслото и разбъркваме.
Ябълката се обелва и нарязва на тънки резени, които се нареждат върху карамела.
Отгоре сипваме бялата смес, върху нея с лъжица шарим с кафявата смес. Пече се в загрята фурна 180 градуса за 25 минути - проба с клечка.
Изваждаме и се обръщаме в чиния! Вашият ябълков сладкиш е готов.
С ябълки препоръчваме да опиташ също нашия ябълков кекс или си приготви страхотен домашен ябълков оцет без консерванти и Е-та.