Мини тарти с праскови

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Мини тарти с праскови
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Хапка наслада - малките радости в живота"

Необходими Продукти

  • за тарталетите
  • брашно - 180 г
  • пудра захар - 40 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 90 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 2 - 3 с.л. студена
  • за плънката
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 110 г
  • яйца - 1 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • бадеми - 90 г
  • брашно - 4 с.л.
  • праскови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и пресейте брашното, пудрата захар и солта в купа. Нарежете на малки кубчета маслото и го добавете. Объркайте и мачкайте с пръсти брашното с маслото, докато стане на трохи. Прибавете жълтъка и отново разбъркайте с пръсти.

Замесете тесто (колкото да се оформи тесто, не се меси дълго). Ако тестото е ронливо, добавете 1 с.л, студена вода и отново замесете. Тестото трябва да меко, но не лепкаво. Ако пък е лепкаво тестото, регулирайте с малко брашно.

Направете тестото на топка, увийте го във свежо фолио и го приберете в хладилника, за да се стегне за 30-40 мин.

Направете плънката, като разбиете маслото с пудрата захар на крем. Добавете рома и яйцето. Разбийте отново. Накрая добавете едро смлените бадеми и брашното и разбъркайте. Нарежете прасковите на тънки резенчета.

При готовност на тестото го разточете на плот, покрит с брашно, и изрежете по-големи кръгове от диаметъра на тарталетите, които ще ползвате.

Друг вариант е да разделите тестото на еднакви топчета. Поставете едно топче в намазнената и поръсена с брашно тарталета и разплескайте тестото, така че да покрие формичката.

Напълнете готовите тарталети с плънката (не препълвайте) и поставете нарязаните на тънко резенчета праскова. Изпечете за 20-25 мин. в загрята фурна на 180 градуса. Поръсете с пудра захар при поднасяне.

Диаметър на тарталетите - 10 см.

Мини тартите с праскови са готови.

Адаптирано от bg.vessysday.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: