Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с кашкавал

Свински котлети с кашкавал

Свински котлети с кашкавал
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Завийте котлета с кашкавал да не настине - после заедно ще проверим колко сочен е станал"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • универсална подправка - за месо
  • масло - 50 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме свинските котлети, поставяме ги в найлоново пликче и леко ги начукваме с дървено чукче.

Овалваме ги с подправка за месо и ги подреждаме в тавичка.

Върху всеки котлет поставяме парченце масло и наливаме около 300 мл вода.

Слагаме тавичката в загрята фурна и печем на 180 градуса около 40 минути, след което ги обръщаме и ги печем още 40 минути.

Изваждаме тавичката и върху всеки котлет поставяме по парче кашкавал, след което връщаме отново тавичката във фурната и печем още 10 минути, за да се разтопи кашкавалът и да придобие златист цвят.

Изваждаме от фурната и сервираме топли със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: