Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Какаова бисквитена торта с ром

Какаова бисквитена торта с ром

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Какаова бисквитена торта с ром
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
15 - 20 броя
"Честно, можем да работим като квалифицирани дегустатори на торти, даже ще започнем от тази"

Необходими Продукти

  • бисквити - 560 г обикновени
  • пудра захар - 250 г
  • масло - 300 г
  • какао - 50 г на прах
  • прясно мляко - 150 мл
  • орехи - 250 г
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се начупват бисквитите на малки парчета.

На слаб огън стопявам маслото. След като се е стопило, прибавям към него захарта, рома и какаото. Бъркам постоянно, докато се получи гладък крем.

Начупените бисквити поръсвам с млякото и разбърквам.

След това добавям масления крем и нарязаните на едро орехи към бисквитите.

Разбърквам и изсипвам сместа във форма за торта.

Тортата оставя за няколко часа в хладилника.

Отгоре може да я украсите по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Е няма такава вкусотия!
19.07.2016 10:14
Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Аз я украсих отгоре с пудинг.
17.07.2016 07:37
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно предложение, отгоре тортата с пудинг ли е или с маслен крем
17.07.2016 06:38