Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Хайверени кюфтенца

Хайверени кюфтенца

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Хайверени кюфтенца
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
50 бр.
"Бъдете честни, огледайте тези ароматни кюфтенца с хайвер и ни кажете без да ни жалите - 1 каса бира ще стигне ли"

Необходими Продукти

  • хайвер - около 1 кг
  • царевично брашно - 450 - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът се смила в блендер. Трябва да стане еднородна смес без парченца в него. След като е готов, го изсипвам в дълбока купа.

В блендера разбивам двете яйца и ги прибавям към хайвера. Разбърквам хубаво. Добавям подправката, аз добавих универсална зеленчукова подправка. Може да се добави магданоз и лук.

Започнах да прибавям постепенно брашното. Разбърквам хубаво и енергично. Трябва да се получи еднородна смес с гъстотата на боза.

След като е готова хайверената смес, се слага на олиота да се грее. Олиото трябва да е добре загрято.

С помощта на лъжица се слага от сместа в горещото олио. Запържва се за кратко от двете страни.

Когато покафенее хубаво от двете страни, кюфтетата са готови.

Поднася се с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Интересно предложение! Често ми се е случвало да отстранявам хайвер от рибата и не съм се замисляла, как мога да го оползотворя?!
19.07.2016 10:36