Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето с една супена лъжица захар и три супени лъжици разтопено краве масло. Прибавяме канела на вкус и есенция ром няколко капки.
Ръсваме една каф.лъжичка бакпулвер и с непрекъснато разбъркване добавяме прясно мляко, а после и брашно, колкото е необходимо, за тесто с консистенция на боза.
Към готовото тесто прибавяме една обелена, почистена и настъргана на едро ренде ябълка и почистен и настърган също едро морков. Разбъркваме хубаво и оставяме сместа в хладилник за 15 минути.
От тестото изпържваме омлети, като сипваме с голяма лъжица в намазан с мазнина тиган, на умерена температура. Готовите омлети поднасяме охладени със сладолед и полети с течен мед .