Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Рулца»Патладжанени рулца в бекон с доматен сос и царевица

Патладжанени рулца в бекон с доматен сос и царевица

Патладжанени рулца в бекон с доматен сос и царевица
Снимка: цветослава киркова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • бекон - 7 бр. слайс
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 500 г смлени
  • царевица - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на тънки филии, посолява се и се оставя да пусне горчивата вода. Кромидът се нарязва на дребно и се запържва, добавя се сол и каймата, бърка се докато стане на трохи, слага се чер пипер и се сваля.

В малко мазнина се запържва дребно нарязаният чесън, добавят се млените домати и се оставя докато течността от тях се изпари, добавя се мащерка, риган и босилек. Измитият патладжан се изпича за кратко от двете страни на грил тиган.

Взема се парче бекон, отгоре се слага патладжан, слага се плънка от кайма и парченца топено сирене, завива се на рулце, ако е необходимо се прихваща с клечка за зъби.

Готовите рулца се подреждат в малък дълбок съд, поливат се с доматения сос и се добавя царевицата, пече се за 30 мин. на 220 градуса, поръсва се с настърган кашкавал и се оставя да се разтопи. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: