Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета с кюфтенца, гъби и бекон

Шишчета с кюфтенца, гъби и бекон

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Шишчета с кюфтенца, гъби и бекон
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3
"Сериозно, сещате ли се за по-велико изобретение от кюфтенцата на шишче"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска с подправки
  • хляб - 1 филийка
  • гъби - 250 г пресни
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 1 бр.
  • бекон - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • царевично брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с филийката хляб, предварително напоена с вода и отцедена хубаво. От каймата правим малки кюфтенца с намаслени в олио ръце. Гъбите почистваме, измиваме и по-едрите нарязваме на половинки или четвъртинки.

Наливамe вода, посоляваме и варим за 10 минути. Бекона режем на кубчета. Чушките почистваме от семената и режем на парчета. Лука също белим и нарязваме. Сварените гъби, изваждаме от водата и запазваме бульона от варенето им.

На шишчетата редуваме кюфтенца, гъби, бекон, чушка, лук и така с всички шишчета. Слагаме в намазана с мазнина тавичка. Ръсим черен пипер на вкус и малко царевично брашно.

Наливаме малко от водата в която сме варили гъбите. Запичаме в гореща фурна за 25-30 минути или до готовност. Поднасяме със сос от гъби или свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: