Начин на приготвяне
Чесънът се почиства и се стрива на паста. Сьомгата, която можете за използвате за подобен вид ядене, е това, което ви е останало след като сте приготвили вкусните сочни котлети.
Продават се и подобни пакетчета само с изрезки. Хубаво е да се използват такива, защото са по-тънки и стават много хрупкави, докато ако се използват по-месни части при пърженето те остават по-меки отвътре.
Чесновата паста се разтрива хубаво по парчетата сьомга и те се поръсват с подправките без солта. Може да сложите колкото от тях сами решите, но тъй като комбинирането им прави ястието доста пикантно, е хубаво да не прекалявате.
След като намажете рибата с пастата и подправките я оваляйте в предварително смесените царевично и пшенично брашно.
Посолете малко мазнината и пускайте парчетата едно по едно за да не се слепят и изпържете докато получат приятен загар. Добавете сол на вкус след като сте приключили с пърженето