Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Чеснова хрупкава сьомга

Чеснова хрупкава сьомга

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Чеснова хрупкава сьомга
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • сьомга - 600 г (изрезки)
  • царевично брашно - 200 г
  • брашно - 100 г пшенично
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • лют червен пипер
  • джинджифил
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се почиства и се стрива на паста. Сьомгата, която можете за използвате за подобен вид ядене, е това, което ви е останало след като сте приготвили вкусните сочни котлети.

Продават се и подобни пакетчета само с изрезки. Хубаво е да се използват такива, защото са по-тънки и стават много хрупкави, докато ако се използват по-месни части при пърженето те остават по-меки отвътре.

Чесновата паста се разтрива хубаво по парчетата сьомга и те се поръсват с подправките без солта. Може да сложите колкото от тях сами решите, но тъй като комбинирането им прави ястието доста пикантно, е хубаво да не прекалявате.

След като намажете рибата с пастата и подправките я оваляйте в предварително смесените царевично и пшенично брашно.

Посолете малко мазнината и пускайте парчетата едно по едно за да не се слепят и изпържете докато получат приятен загар. Добавете сол на вкус след като сте приключили с пърженето

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: