Начин на приготвяне
Доматите се нарязват на дебели шайби или наполовина, овкусяват се със сол, черен пипер и зехтин. Поставя се малко парче бяло сирене върху всяка шайба, поръсено с червен пипер. Пекат се във фурна за около 10-15 мин. на 170 градуса.
Картофите се варят до готовност. Обелват се и се слагат цели, в леко намазнен със зехтин тиган. Докато се задушават /много малко/, ги намачкваме с вилица и добавяме нарязания пресен лук. Озкусяваме с предварително направения универсален винегрет /вода, сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок/ и малко джинджифил, разбъркваме всичко за около 30 секунди. Цялата процедура в тигана, не трябва да трае повече от 2 мин.
Всяко парче сьомга се нарязва до половината вертикал /20 - 30 мм откъм кожата/, на вълни, през 1 см разстояние. Не се реже на парчета. Вътрешността на вълните се овкусява със сол и зехтин. В предварително горещ и намазнен със зехтин тиган се поставят парчетата сьомга с кожата надолу, добавяте малко сол, запържват се докато кожата е готова и обръщате парчетата сьомга да се запържат и от другата страна. 4-5 мин. от страната на кожата и 2-3 мин. от другата са напълно достатъчни за сьомгата.
Сервира се сьомгата върху порция картофи, обградени с домати.