Баница с кисело зеле и яйца

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435727
22/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към водата прибавяме солта и брашно, колкото е необходимо за еластично тесто. Разделяме полученото тесто на девет топки и всяка разточваме на малки кори.

Намазваме с разтопена мас и слепваме една над друга по три. От всяка купчинка разточваме по една кора. Плънката приготвяме, като киселото зеле нарязваме на ситно и изпържваме.

После сипваме в гевгир да се отдели мазнината. Лука почистваме и нарязваме на ситно и изпържваме в мазнината в която сме запържили зелето. Снемаме от котлона и прибавяме разбити яйца и натрошено сирене.

На всяка кора слагаме плънка от зеле и лука, сиренето и яйцата. Навиваме на рула и слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме баницата с мазнина и печем в предварително нагрята на умерена температура фурна. Сервираме баницата топла.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар