Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Кисело зеле с яйца

Кисело зеле с яйца

GoldGold
Чирак
3821092
Кисело зеле с яйца
Снимка: Gold
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусна селска манджа, рецептата за която се предава от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате олиото в дълбок тиган. След това нарязвате киселото зеле, като не се отцежда или изстисква предварително.

Изсипва се в тигана и се пържи, докато не се изпари водата, пусната от зелето.

Разбърква се от време на време, за да не загори.

След като се изпари водата, се добавят петте яйца пак с разбъркване, но този път се бърка постоянно.

Изчаква се да се запържат яйцата. Добавя се сол на вкус при необходимост (в случай че зелето е предварително обезсолено).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178366
Потребител#178366
Добавих и няколко гулии земна ябълка, много приятно допълнение към вкуса се получи! Добър апетит на тези които ще пробват рецептата!
13.02.2018 00:23
1