Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кисело зеле и яйца

Баница с кисело зеле и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Баница с кисело зеле и яйца2 / 2
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 120 г
  • масло - 60 - 80 г
  • за плънката
  • кисело зеле - 1/2 кг
  • яйца - 4 бр. пресни
  • сирене - 250 г
  • лук - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към водата прибавяме солта и брашно, колкото е необходимо за еластично тесто. Разделяме полученото тесто на девет топки и всяка разточваме на малки кори.

Намазваме с разтопена мас и слепваме една над друга по три. От всяка купчинка разточваме по една кора. Плънката приготвяме, като киселото зеле нарязваме на ситно и изпържваме.

После сипваме в гевгир да се отдели мазнината. Лука почистваме и нарязваме на ситно и изпържваме в мазнината в която сме запържили зелето. Снемаме от котлона и прибавяме разбити яйца и натрошено сирене.

На всяка кора слагаме плънка от зеле и лука, сиренето и яйцата. Навиваме на рула и слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме баницата с мазнина и печем в предварително нагрята на умерена температура фурна. Сервираме баницата топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: