Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като към водата прибавяме солта и брашно, колкото е необходимо за еластично тесто. Разделяме полученото тесто на девет топки и всяка разточваме на малки кори.
Намазваме с разтопена мас и слепваме една над друга по три. От всяка купчинка разточваме по една кора. Плънката приготвяме, като киселото зеле нарязваме на ситно и изпържваме.
После сипваме в гевгир да се отдели мазнината. Лука почистваме и нарязваме на ситно и изпържваме в мазнината в която сме запържили зелето. Снемаме от котлона и прибавяме разбити яйца и натрошено сирене.
На всяка кора слагаме плънка от зеле и лука, сиренето и яйцата. Навиваме на рула и слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме баницата с мазнина и печем в предварително нагрята на умерена температура фурна. Сервираме баницата топла.