Начин на приготвяне
Рачешкото месо и подправките се нарязват максимално на ситно.
Морковът и тиквичката се настъргват на най-ситното ренде и се изстискват с ръце, за да излезе излишната вода от тях. Яйцето се разбива и към него се добавя рачешкото месо, подправките и зеленчуците.
В зависимост от това колко вода е останала в зеленчуците, толкова брашно ще поемат кюфтета. Количеството брашно обикновено е между 2-4 супени лъжици.
Важното е сместа да стане достатъчно гъста, за да можете да оформите кюфтета и да ги сложите в тава покрита с хартия за печене.
Пекат се на силна фурна (около 230-250 градуса) за около 15-20 минути, като след десетата трябва да ги обърнете да се изпекат и от долната страна.