Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена речна риба

Пържена речна риба

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Пържена речна риба1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"От нас пържената риба, от вас студената бира!"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг (червеноперка, белевица, платика)
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките се почистват хубаво отвън и от вътре. Измиват се в няколко води, отцеждам и посолявам. Оставям 2-3 часа да си поеме солта.

В брашното добавям малко сол и разбърквам.

Ако рибките са по-големи, разделям на две по дължина. Всяко парче хубаво овалвам и изтупвам с брашно. Подреждам всички парчета.

В тиган загрявам повече олио, но пържа на умерен към слаб огън, често обръщам. Пържа до златисто и хрупкава коричка.

Прекрасна пържена риба за мезе с хубава компания!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Като малка често си правехме и много я обичам!
17.05.2016 14:13
1
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз знам за сол във мазнината за пържене ,че се слага.Пак пръска,но по- малко.
17.05.2016 09:54
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря Стефи, не знаех за цвета.
17.05.2016 09:33
1
1
Покажи всички подкоментари
Yana G.
Yana G.
Аз съм чувала, че като се прибави сол в брашното, като започнеш да пържиш не пръска от мазнината. Не знам дали е вярно и действа.
17.05.2016 09:01
1
2
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Хрупкава и вкусна ,винаги правя когато моят рибар донесе богат улов от реката :)))
17.05.2016 08:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Като си ги посолила преди това защо слагаш и сол в брашното?
17.05.2016 08:39
2
1
Покажи всички подкоментари