Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтета от таранка

Кюфтета от таранка

Кюфтета от таранка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ние колкото вкусни кюфтета от таранка можем да направим, вие толкова бира не може да донесете"

Необходими Продукти

  • таранка - 1 кг филета
  • свинска кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр
  • магданоз
  • кимион
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Таранката се почиства от гръбнака, оформят се филенца.

С машинка за месо се мели на кайма, като се минава 2 пъти през машинката, да се смелят добре и малките кости.

Смесваме в купа получената смес от смляната риба, свинската кайма, ситно нарязан лук, магданоз, чубрица, кимион, черен пипер, сол на вкус.

Омесва се с яйцето, което служи за спойка и се оформят кюфтенца.

Загрява се скара, намазана с мазнина и печем рибните кюфтета от двете страни.

Сервираме порция с картофена салата и чаша студена бира.

Кюфтетата от таранка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: