Начин на приготвяне
Измиваме тиквичката, почистваме и нарязваме на колелца. Посоляваме всяко кръгче тиквичка.
В чиния смесваме в равни количества пшеничено и царевично брашно. Посолените тиквички овалваме хубаво в сместа от брашна. Оставяме в чиния за 10-15 минути.
Цвеклото измиваме, белим, заливаме с вода и сваряваме. Свареното цвекло обливаме със студена вода и оставяме да се охлади.
Тиквичките изпържваме в олио и подреждаме в чиния.
Охладеното цвекло, настъргваме на ренде и смесваме с 1 супена лъжица майонеза, сол на вкус, наситен пресен магданоз и смлени слънчогледови семки.
Цвеклото разпределяме върху тиквичките. Украсяваме с листенца пресен магданоз и цели слънчогледови семки.