Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пастет от тиквички със слънчогледови семки

Пастет от тиквички със слънчогледови семки

Пастет от тиквички със слънчогледови семки
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Търсенето на най-вкусния зеленчуков приключи - пастетът от тиквички беше намерен и безапелационно изяден"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. (малки)
  • слънчогледови семки - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • крема сирене - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете слънчогледовите семки за няколко минути, като бъркате непрекъснато.

Обелете и настържете тиквичките на едро ренде.

Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете тиквичките и 1 скилидка чесън. Добавете слънчогледовите семки и гответе на слаб котлон няколко минути, докато тиквичките омекнат и останат само на мазнина.

Оставете сместа леко да се охлади и я пасирайте до гладкост. Може да ползвате и блендер.

След това прибавете крема сиренето, сол, черен пипер, ситно нарязан пресен копър, 1 скилидка чесън и още 2-3 с.л. зехтин.

Разбъркайте добре, за да се смесят подправките.

Полейте с още 1 с.л. зехтин и поръсете с малко от запечените слънчогледови семки.

Сложете пастета от тиквички в хладилник за няколко часа.

След това се насладете на тази вкусна разядка в компанията на препечени филийки и чаша вино.

Добър апетит!

Източник: Люси Евтимова Lussi s World of Artcraft

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: