Начин на приготвяне
В сух тиган запечете слънчогледовите семки за няколко минути, като бъркате непрекъснато.
Обелете и настържете тиквичките на едро ренде.
Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете тиквичките и 1 скилидка чесън. Добавете слънчогледовите семки и гответе на слаб котлон няколко минути, докато тиквичките омекнат и останат само на мазнина.
Оставете сместа леко да се охлади и я пасирайте до гладкост. Може да ползвате и блендер.
След това прибавете крема сиренето, сол, черен пипер, ситно нарязан пресен копър, 1 скилидка чесън и още 2-3 с.л. зехтин.
Разбъркайте добре, за да се смесят подправките.
Полейте с още 1 с.л. зехтин и поръсете с малко от запечените слънчогледови семки.
Сложете пастета от тиквички в хладилник за няколко часа.
След това се насладете на тази вкусна разядка в компанията на препечени филийки и чаша вино.
Добър апетит!
Източник: Люси Евтимова Lussi s World of Artcraft