Ябълкова баклава с орехи

23/07/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф749308266
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 427
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за банциа - 1 оп. готови
  • Плънка
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • орехи - 2 в.ч. смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1 в.ч.
  • Сироп
  • захар - 3 в.ч.
  • вода - 4 в.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слага вода и захар да заври. След като се разтопи хубаво захарта, се добавя и лимоновият сок и се вдига от огън.

За плънката ябълките се обелват и се нарязват на малки кубчета. Към тях се добавя захарта и се задушават за около 15 мин. Преди да се вдигнат от огън, се добавя канелата и орехите.

Задушават се още около 2-3 мин. и се махат от огън.

Корите се разделят лист по лист. В намазнена тава се слагат две кори, малко от плънката се поръсва с лъжица, пак две кори, плънка и така, докато се изчерпят корите и плънката.

Пече се във фурна на 170 градуса за 30 мин.

След като бъде готова, се залива с три черпака студен сироп, изчаква се 5 мин и се залива с останалия сироп.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар