Начин на приготвяне
Белим, почистваме и нарязваме на средни кубчета картофите и морковите. В тенджера с кипяща вода сипваме нарязаните моркови, картофи, грах и зелен фасул.
Сваряваме и отцеждаме от водата. Посоляваме на вкус.
Карфиола разделяме на розички и сваряваме в подсолена вода. След това го отцеждаме, поръсваме с брашно и леко запържваме.
Изрязваме корите на филийките хляб. Намазваме от двете страни с краве и масло и нарязваме на хапки. Слагаме да се запекат във фурна до златисто.
В купа смесваме всички зеленчуци. Поливаме с зехтин и сок от лимон. Разбъркваме внимателно.
Разпределяме в порционни чинийки. Смесваме с препечените кубчета хляб и поръсваме с нарязан ситно пресен копър и пресен магданоз.
Коментари