Начин на приготвяне
Спанакът се измива нарязва се на тънки лентички и се задушава с 1 с.л. мазнина на тиган за 3 минути.
Пастата се сварява в подсолена вода, докато започне да омеква - около 7-8 минути, след което махаме от котлона, но оставяме в горещата вода, за да си продължи процесът на варене.
Гъбите нарязваме на ситно и слагаме в тиган с 1 с.л. мазнина, докато цветът им се промени (не повече от 3 минути), след което добавяме доматения сок и лютеницата.
Оставяме на котлона, докато сосчето се сгъсти и когато е готово, дърпаме настрани и му добавяме подправките.
Изцеждаме фарфалето и го сипваме в соса.
Нарязват се маслините и рулцата от раци и се слагат при пастата.
Тиганът се връща на котлона за още 3-4 минути.
Сервираме заедно със задушения спанак.
Коментари