Тази рецепта коментираха

Анонимен
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Моника ако на жертва ще го играеш, прощавай ако съм била прекалено описателна за рецептите ти! Вероятно може и да имаш вкусни рецепти, но снимките са ужасяващи! И тук не говорим за качество на телефона или фотоапарата с който се снима. Пак ще кажа преди време едни риби беше качила, ами че чинията беше мръсна и намазана от рибите. Ми все пак снимка за сайт е, за конкурс - не е ежедневното ни хранене. Останалите снимки няма да коментирам. Вероятно съм била по-рязка, но ти все пак се бориш за първо място и утре гордо ще благодариш за оказаната помощ (като при връчването на Оскарите :)), а хората с прекрасните рецепти и снимки (няма да ги изброявам отново) ще са на 4-5 място, ако изобщо и до място се доберат. Затова не мога да преглътна рецептите ти, защото едни са се старали хем да е вкусно,хем да е красиво и да пълни очите на хората, други са блъскали "рецепти" за бройка.
24.07.2016 23:39
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Благодаря за съвета, ще се опитвам да обръщам повече внимание и на визията :)
25.07.2016 03:01
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз също не смятам,че като се забъркат разните му там бъркочи или каквото ти скимне това те прави добър в кухнята,а още повече иноватор.Все пак като показваме нещо на другите,нека да има поне някаква стойност или визия.Не мисля,че трупането а точки трябва да е някаква самоцел и да се биждаме когато ни казват истината.
24.07.2016 21:47
1
цветослава киркова
цветослава киркова
За това попитах, аз също никога не я оставям във водата, веднага я отцеждам в гевгир, но деда знам!
24.07.2016 20:57
1
цветослава киркова
цветослава киркова
Аз пък имам друг въпрос, това ли е правилния начин за приготвяне на паста? По компетентните, да споделят :)
24.07.2016 19:44
1
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Цвети тя рецептата е авторска, знам ли ...не се считам за компетентна,просто си казвам мнението, но не бих оставила пастата във врялата вода и тогава да правя соса, щото ще се разпадне докато ме чака :) Принципно винаги я доготвям в соса приготвен отделно и първо или едновременно с пастата. Сурови ( не готвени неща в самия сос)не бих сложила както в случая на рулцата и маслините. А трето рулца от раци, лютеница, спанак и джинджифил не бих смесила...щеше да е перфектна само с доматения сос, гъбите или/и маслините и босилека. Пък ако беше със спанак щеше да е със сметана. :) Аз обичам да правя и прясна паста, имам и машина ама поради липса на време ползвам по-често готова...
24.07.2016 20:31
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Когато човек опитва нови вкусове ,така сам си определя кое ще му хареса за в бъдеще и кое никога няма да приготви отново ,при мен е така Виждала съм снимки като на повръщано ,но никога не съм написала на автора че е грозно -просто го подминавам тактично и с това е приключено Не може всеки ден да се готвят кулинарни шедьоври ,иначе щях да си отворя собствен ресторант :))))
24.07.2016 17:04
1
6
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Сия аз съм вечно усмихната затова и казах, че от другия месец няма да участвам. Може пък да не ставам. Ще гледам и ще се уча. Но определено не ми стана приятно заради едно или две неща, които не са се харесали да се казва, че всичко, което съм правила е бъркоч и повръщано...някак си си представях, че тук сме точно за да се учим та дори и да съм сбъркала...може да се каже не ми харесва как изглежда...не мисля , че на вкус ще е добре, но с груби думи не се амбицира човек, а по-скоро се обижда. И честно казано Сия така както ти си го написала същото нещо определено няма да ме засегне...просто някой човек може да бъде тактичен и пак да каже каквото мисли без да засяга грубо. И ще взема утре да направя някоя по-кадърна паста :)))
24.07.2016 23:17
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Моника,а на теб ще ти кажа мила,че злоба и заяждане на твоите рецепти няма как да търсиш при нас.Злобна ще съм ако рецептата ти беше ок,изпипана,вкусна и с апетитна снимка- и аз да взема да напиша някой грозен коментар.Тогава би могло да е злоба или заяждане,в този случай е чисто човешко мнение,а това че на теб не ти допада се замисли защо е така :)И вземи се усмихни,стига си се вайкала :)
24.07.2016 19:40
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Виле,тактично подминаваш един път,втори,ама при всеки следващ едва се сдържаш.Никой не се е родил научен,никой тук не е готвач по професия и всички сме любители,но заради този конкурс повечето почват да се излагат вече.Една рецепта със снимка винаги се гледа първо снимката и когато тя няма най малкото естетически вид,не може да се очаква че няма да последват коментари или пък че някой ще се опита да си я приготви.Не е въпроса до харесване,заяждане или кой какво си хапва и не визирам специално тази рецепта,лошото е че безвкусицата и нелогичните рецепти вече са голям процент в сайта.Аз душата не мога да си крива,на черното не мога да кажа бяло,в никакъв случай не желая да обидя когото и да е,но явно трябва по такъв начин да им се отварят очите.Мен също са ме коментирали и какво ли не са ми писали на рецептите,но съм си взимала поука,ако критиката е била основателна,точно това ме е нахъсвало да се поправям.
24.07.2016 19:34
2
цветослава киркова
цветослава киркова
Вили тук ще те поправя, по тая логика ние с теб готвим само бъркочи, че като гледам все различни неща готвиш, не ги повтаряш :) според мен е правилно да се изказва мнение, аз лично винаги съм готова да приема критика. Честно казано за тази рецепта не искам да изказвам мнение, защото спанака не е от любимите ми продукти с които готвя.
24.07.2016 19:33
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Аз пък не знаех, че е сайт само за професионалисти и злобни коментари. Мислех, че е точно за да се показва какво сме готвили без значение дали е мастър клас или домати и краставици подредени като гъбка. Казах и пак ще кажа, не зная на кой какъв му е вкуса, но от гъби, спанак, паста, маслини едва ли има как да се получи вкус на повръщано. Никой не ви кара да го харесвате или правите. За мен това е втори месец тук и най-вероятно последен, защото не си падам по заяждането за глупости, но не смятам, че рецептите ми са "все такива", които няма да угодят на изтънченото ви небце.
24.07.2016 18:11
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Така е. Обаче това е сайт. Не е коректно да се качват снимки на по.....но.:) :) Напротив смятам че трябва да се казва на лошите рецепти че не са добри. Аз също пропускам и не винаги коментирам на не добри според моя вкус рецепти (даже мисля че е рядко, когато вече не издържа). Обаче то на някои кулинарки са им все такива рецептите. И аз имам доста неуспешни опити ама не ги качвам само за да покажа какво съм готвила. Смятам че трябва да се качват само добрите и вкусни предложения че да им се радват и други хора...
24.07.2016 17:44
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесно е ,че опитваш различни неща да комбинираш и не се ограничаваш само в рамките на класически рецепти -така се става иноватор :)))
24.07.2016 09:21
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
какво ли не прави човек да накара детето си да хапне нещо полезно :)))
24.07.2016 08:52
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Чудничко е винаги да има някой на който целия свят му е крив...когато на мен нещо не ми хареса просто го пропускам- явно не е по моя вкус...Тук обаче трябва задължително да сме в някаква рамка и да съчетаваме продуктите само по книга. Аз казвам, че беше вкусно и не споря дали е красиво или не...Така ги хапваме вкъщи, а вие ги яжте с бели сосове и сини сирена...ние опитваме различни неща и не съжаляваме!
24.07.2016 13:45
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Е рулцата от раците които са някакъв измислен боклук като кренвиршите са пък най-здравословното в тази рецепта. Да не говорим, че е изобщо подигравка с пастата...Няма лошо човек да прави опити с някакви неща ама като знае как да ги комбинира. Тази специално комбинация с грозния плеснат спанак отгоре е направо да не казвам какво....пълна подигравка с пастата, а е смешно да се нарече иновация....
24.07.2016 13:20
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Е комбинацията хич не е чак толкова лоша :)))) просто е различна, както каза и Сия нито е БГ нито е Италианско - нали сме тук за да експериментираме и да споделяме нови неща. :)
24.07.2016 09:05
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Всичко би било много по добре без спанака,не мога да разбера каква е ролята му в случая в тази рецепта- рулца от раци,спанак,лютеница- това е някакъв българо-италиански миш маш :)
23.07.2016 20:16
2
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Обичам да има повече цвят и вкусове в чинията.. да спокойно и без него може да мине, но това ми е варианта да включа зелено в менюто на дъщеря ми. Покрай тестените неща се научава и на зеленчуци.
23.07.2016 21:05