Начин на приготвяне
Разбиваме хубаво яйцата и ги смесваме с пюрето от спанак. Добавяме солта, прясното мляко, бакпулвера и олиото и разбъркваме.
Изсипваме тази смес в правоъгълна тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и печем на 180 градуса за около 15-20 минути. Получава се ефектен блат - отгоре жълт, отдолу зелен. Когато блатът е готов, го оставяме настрани да се охлади.
В купа нарязваме на парчета рачешките рулца, а след това с вилица ги намачкваме, но не много, просто за по добра консистенция. Добавяме майонезата, лимоновия сок, черния пипер и кашкавала и разбъркваме.
От блата изрязваме кръгли форми, по желание на диаметъра. Поставяме един блат в чиния, мажем го със сместа, покриваме го с друг блат, мажем и него и така, докато свършат.
Най-отгоре мажем от сместа и украсяваме с тънко нарязана шунка и варено яйце.
Прибираме солената торта в хладилника поне 1 час, за да се стегне преди сервиране.
Солената торта със спанак и рулца от раци е готова.