Телешко месо с прясно мляко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
23/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 504
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо нарязваме на няколко едри, не много дебели парчета. В тенджера слагаме маслото и в него изпържваме телешкото месо до златисто.

Като се запържи, сипваме една чаша прясно мляко. Оставяме да ври и като поизври почти напълно, наливаме и друга чаша мляко. Когато и тя изври, обръщаме парчета месо и наливаме постепенно чаша по чаша и другото прясно мляко.

Варим, докато ястието остане почти на мазнина. Подправяме с черен пипер на вкус и със сол на вкус. Готовото месо изваждаме и нарязваме на хапки.

Сервираме, като залеем хапките със соса от варенето, с гарнитура от пържени картофи и салата по вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар