Пикантни калмари

25/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5478913926
"Ароматно и пикантно предложение, на което просто не може да откажете!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 274
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • калмари - 2 бр. готови почистени туби
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • нишесте - 2 ч.л. натурално
  • кориандър - 1/2 ч.л смлян
  • лимонов сок - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете калмарите. Нарежете ги на кръгчета. Нарежете лука и чесъна на ситно.

Запържете ги за кратко в сгорещеното олио. Добавете двата вида червен пипер и нишестето и разбъркайте добре. Добавете водата и разбъркайте отново добре, за да не останат бучки.

Варете соса до сгъстяване на вкус. Ако предпочитате по-гъсти сосове варете по-дълго или добавете нишесте, ако предпочитате по-редки добавете повече вода.

Прибавете в соса кориандъра и овкусете със сол и черен пипер. Прибавете нарязаните на кръгчета калмари във врящия сос и задушете за 3-4 мин. под капак. Накрая сипете лимоновия сок и разбъркайте.

Рецептата е адаптирана от Йоли.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар