Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Паниран хамбургски колбас с гъби, кашкавал и шунка

Паниран хамбургски колбас с гъби, кашкавал и шунка

Паниран хамбургски колбас с гъби, кашкавал и шунка
Снимка: Илияна Димова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-4
"Бърза идея за обяд или вечеря, от която сме сигурни, че ще се възползвате!"

Необходими Продукти

  • колбаси - 500 - 600 г хамбургски в естествена обвивка
  • гъби - 5 - 6 бр. пресни или от консерва
  • шунка - на вкус няколко парченца
  • кашкавал - 50 - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • галета
  • натрошен корнфлейкс
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме хамбургския колбас на 4 кръгли филийки (може да се заравнят, като допълнително се изрежат с подходящ ринг). Всяко кръгче салам овалваме в брашно, после в разбити яйца.

След това последователно в смесени галета и натрошен корнфлейкс и отново в яйца. Така приготвените саламчета изпържваме (без да препържваме) и изваждаме върху скаричка. Когато всички са готови, слагаме в тавичка.

Върху всяко кръгче поставяме парченце шунка и смес от почистените и нарязани ситно гъби и настърган кашкавал. Поръсваме с черен пипер или подправки по вкус и запичаме леко, колкото да се разтопи кашкавалът, във фурна на горно нагряване.

Поднасяме по едно или по две кръгчета салам на порция със салата по вкус. Който избягва употребата на колбаси, може да приготви рецептата с филе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: