Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганички с хамбургски колбас

Тиганички с хамбургски колбас

Тиганички с хамбургски колбас
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15 бр.
"Бърза и вкусна закуска, която се изяжда за секунди!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. прясно
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. ( или повече )
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - сушена на вкус
  • куркума - на вкус
  • джинджифил - сушен, млян на вкус
  • колбас - 50 - 60 г хамбургски
  • брашно
  • бакпулвер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с киселото мляко и бакпулвера. Като шупне сместа, прибавяме олио /5 с.л./, сол, чубрица, куркума и сушен млян джинжифил на вкус.

Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо, да се получи гъсто тесто с консистенция като кейково.

Към готовото тесто прибавяме нарязан на малки кубчета хамбургски колбас /50-60 г, а може и повече - на вкус/. Смесваме хубаво съставките и оставяме тестото да престои за 5 минути на стайна температура.

От готовото тесто изпичаме тиганички в намазан с олио незалепващ тиган за приготвяне на палачинки.

Насипваме тестото със супена лъжица и си помагаме с още една лъжичка. Оформяме тиганичките и изпичаме от двете страни.

Изваждаме върху скаричка.

Сервираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: