Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето с киселото мляко и бакпулвера. Като шупне сместа, прибавяме олио /5 с.л./, сол, чубрица, куркума и сушен млян джинжифил на вкус.
Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо, да се получи гъсто тесто с консистенция като кейково.
Към готовото тесто прибавяме нарязан на малки кубчета хамбургски колбас /50-60 г, а може и повече - на вкус/. Смесваме хубаво съставките и оставяме тестото да престои за 5 минути на стайна температура.
От готовото тесто изпичаме тиганички в намазан с олио незалепващ тиган за приготвяне на палачинки.
Насипваме тестото със супена лъжица и си помагаме с още една лъжичка. Оформяме тиганичките и изпичаме от двете страни.
Изваждаме върху скаричка.
Сервираме с кисело мляко.