Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки. Лука белим и нарязваме на едри парчета. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки. Слагаме в тенджера месото, лука и гъбите.
Наливаме 4-5 супени лъжици олио, черен пипер на вкус, къри на вкус и прибавяме 1 чаена лъжичка краве масло. Пържим мезето, като периодично разбъркваме.
Няколко минути преди да снемем от котлона, прибавяме червен пипер и малко сол. Мезето се готви, докато остане на мазнина и месото, лукът и гъбите се запържат до златисто.
Изваждаме мезето с решетъчна лъжица за да не сипваме и мазнина, при сервирането. Може да поднесем полято със соев сос, но тогава може да не слагаме сол при готвене.