Начин на приготвяне
Измиваме пилето и нарязваме на порционни парчета. Всяко подправяме със сол и черен пипер. Овалваме в брашно и изпържваме в горещо олио от всички страни. Слагаме изпърженото пилешко месо в тавичка.
Между порциите поставяме почистени и нарязани на едри парчета, лук, чесън, тиквичка, домати и чушки. Ръсваме розмарин и мащерка, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус.
Поливаме с олиото от пърженето на пилето. Слагаме да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна, като след 10 минути наливаме виното и печем още приблизително 35-40 минути и при необходимост може да се долива топла вода по време на печене.
Готвим докато ястието остане с малко сос и почти на мазнина.