Зелен фасул с копър и чесън

26/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Свежа салата с пресен зелен фасул си търси компания за обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 022
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 2 шепи
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • сол
  • копър - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и нарязва през средата на две. Залива се с гореща вода, в която сме сипали 1 ч. л. сол и се вари на умерен огън докато смени цвета си.

Изважда се и отцеждаме добре. Скилидки чесън се пресоват и смесват с олиото, оцета и ситно нарязан пресен копър.

Поставя се зеленият боб в чиния и заливаме с получения дресинг. Бърза и вкусна разядка за повече апетит.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Той после като узрее стават шарени зърната или кафеви зависи от сорта. Но така в прясно състояние чушките са широки, жълти и мазни като масло. :)
0
0
Албена Асенова
Бобчетата на райкиния боб са шарени,поне така аз знам.И шушулките са по-окръглени.
0
0
Ваня Георгиева
На този боб в нашия край му казваме РАЙКЕН БОБ. На мен лично много ми харесва но за жалост го готвя рядко защото моите хора не са много очаровани от постните ястия. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв