Начин на приготвяне
Накисвам боба от вечерта, на другия ден изливам водата, заливам със студена вода и варя 10 минути.
Водата се изхвърля, заливам с нова, добавя се нарязан лук и 3 с. л. олио. Готви се докато омекне.
В тиган със загрято олио се запържват кръгчетата наденица и ги изваждаме в чиния.
В същата мазнина се задушва нарязан лук, ленти от чушки, моркови и обелен нарязан на кубчета домат.
Овкусяват се със сол, след 5 минути добавяме пушен червен пипер, разбърква се и сипваме при боба. Прехвърля се в тавичка, отгоре разпределяме парченцата наденица.
Запича се във фурна на 180 градуса около 30 минути. Сервираме готовата плакия с туршия - много е вкусно :)))
Белият боб плакия с наденица е готов.